Föreläsningsportal

För att boka våra föreläsare går det bra att kontakta oss via kontaktformuläret eller maila oss på info@trivas.nu

Carina Hult

Ordförande föreningen Trivas, författare.

 

Carina kommer gärna till din skola och föreläser om Trivas utifrån boken Sierra och TRIVAS-stegen. Trygghet Respekt Inflytande Värderingar Ansvar Självkänsla

Dessa områden är en del av våra liv och att ha modet att våga prata om det som känns jobbigt är viktigt! Genom mod får du också den hjälpen du behöver.

Fia Redefalk

Behandlare och föreläsare

 

Utifrån sina egna erfarenheter från sin dotter som har diabetes kommer Fia ut till skolor och föreläser om ämnet. Fia gör det på ett inspirerande och roligt sätt! Hon delar med sig vad det är viktigt att tänka på som personal och elever i skolan.

 

Fia finns även med i Trivas för att ge barn och unga möjlighet att vara i en lugn miljö och rida häst. Samt även åka sulky bakom häst!

Nina Kader

Föreläsare hedersrelaterat våld.

 

När du tvingas att anpassa dig till familjens normer och värderingar och/eller vara utsatt för våld och förtryck kan få många olika psykosociala konsekvenser på både kort och lång sikt. Detta till exempel leder svårigheter kopplade till nära relationer och sexualitet, depression, sömn- och ätstörningar, koncentrationssvårigheter, ångest, skuld- och skamkänslor samt att den utsatta blir isolerad från andra.

 

Nina är rak och tydlig i sitt sätt att föreläsa om detta. Hon har flera års erfarenhet av att arbeta i kvinnojourer och att stå kvar i svåra, tuffa situationer!

Carina Nylander

Föreläsare kroppsideal.

 

"Du duger inte!" Inte som den du är i alla fall. Du MÅSTE förändras för att duga. Eller kan det vara som i Carinas fall, att hon själv ville förändras! Och utifrån det gjorde en magoperation och en bröstförminskning på Art Clinic i Uppsala.

Hör henne berätta om sin upplevelse och hur hon mår i dag!

Carina Ekström

Sexolog

 

Mitt mål och min vision är att vi som vuxna och erfarna människor ska kunna stå kvar i alla frågor, undringar och problem som unga stöter på i sin resa till vuxen världen. Därför har jag valt att fortsätta min utbildning inom sex och samlevnad och till stor del inriktat mot unga människor, men för att kunna nå dit vill jag ge verktygslådan som behövs till lärare och föräldrar och andra vuxna. Verktygslådan att bli stark och trovärdig och ärlig att våga vara närvarande i detta arbete. Vi måste hjälpas åt för att ge detta till våra unga.

 

Jag vill genom workshops med övningar, föreläsningar, enskilda punktinsatser, längre projekt eller andra sätt komma ut på de arenor som unga befinner sig på, och ge verktyg/ sätt att tala/civilkurage/kärleken att vilja vara där för våra unga. Det är en stor brist i bemötande av våra nyanlända barn och ungdomar och ensamkommande, att vi inte ger dem kunskap om hur vårt samhälle här i Sverige fungerar kring allt vad livsfrågor och normer är och påverkar våra liv. Jag brinner för mitt uppdrag att göra skillnad. Och att vara en förebild. Kärlek & respekt.

TRIVAS, plattformen som förenar människor

 

TRYGGHET RESPEKT INFLYTANDE VÄRDERINGAR ANSVAR SJÄLVKÄNSLA

 

Mail: info@trivas.nu kontakt@trivas.nu